Копи візьмуть під охорону палату з харків'янином, який кидав гранати до квартири колишньої дружини

Чоловік сказав, що у такий спосіб хотів забрати борг, тепер він у лікарні у важкому стані.

Коли харків'янин почав кидати гранати, жінка була в квартирі одна і не постраждала.

Вдень 20 листопада до колишньої дружини в квартиру на проспекті Гагаріна в Харкові прийшов чоловік. З собою він прихопив боєприпаси — кілька гранат РГД-5. У приміщенні ще перебували батько жінки, сестра і 5-річна дитина. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

На місці події копи з'ясували, що чоловік прийшов до колишньої дружини нібито за боргом.

"Після розмови з жінкою зловмисник вийшов на вулицю, розбив скло на кухні і кинув туди гранату. Другу гранату він закинув до кімнати. Обидві вони вибухнули. У цей час жінка перебувала в коридорі і, на щастя, не постраждала. Вона була в квартирі одна, побачивши озброєного чоловіка, відправила сина з батьком на вулицю. Тікаючи від поліцейських, чоловік вибіг на дитячий майданчик Там він підірвав третій боєприпас. Вибухом йому відірвало кисть руки. Поліцейські затримали зловмисника і викликали швидку допомогу", — розповів начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області Валерій Сокуренко.. 

Сокуренко уточнив, палату, в якій чоловік буде перебувати під час лікування, планують поставити під цілодобову охорону. Вдома у зловмисника проведуть обшук, щоб перевірити, чи є там зброя і боєприпаси.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Санкція статті передбачає до 15 років за ґратами або довічне ув'язнення.

Речові докази копи вилучили. У поліції вирішують питання про затримання чоловіка в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Стан госпіталізованого зловмисника лікарі оцінюють як важкий. За висновком фахівців вибухотехнічного управління поліції, він був озброєний гранатами РГД-5.

Нагадаємо, жінка дзвонила до поліції, коли колишній чоловік погрожував їй гранатою. Копи приїхали на місце події після того, як чоловік кинув боєприпаси до квартири.