Комунальний міст в Харкові знову перекривають майже на місяць

У мерії раніше обіцяли, що подальша реконструкція моста не завадить руху транспорту.

Комунальний міст ремонтують з вересня 2016 року.

З вівторка, 25 листопада, по 20 грудня рух транспорту по Комунальному мосту (проспект Льва Ландау), який знаходиться на реконструкції вже більше чотирьох років, знову обмежать. Про це повідомили в диспетчерській службі "1562".

У Департаменті інфраструктури Харківської міськради відзначили, що рух автомобілів організують по вільних від виконання робіт смугах.

Як писав KHARKIV Today, реконструкція Комунального моста розпочалась у вересні 2016 року. Тоді перший заступник міського голови Ігор Терехов пообіцяв, що ремонт об'єкта займе два роки. За фактом же остаточну дату його відкриття переносили не один раз.

Пізніше відкрити міст обіцяли до Дня міста в 2020-м, але за три дні до свята з'ясувалося, що реконструкція ще не завершена — її продовжили до середини жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Харкова заборонили проїзд по двох вулицях

У вересні 2020 року було відкрито рух по обидві сторони моста. Тоді ж Терехов заявив, що на мосту залишилося встановити відбійники, провести опорядження деяких елементів, продовжити монтаж ілюмінацій і так далі. Він запевняв, що руху транспорту роботі не завадить.

Історія довгої реконструкції шляхопроводу супроводжується корупційними скандалами. У січні 2020 року про підозру  повідомили заступнику директора одного з департаментів міськради. Слідчі встановили, під час проведення ремонтних робіт на мосту чиновник вступив у змову з приватною компанією. Старе асфальтове покриття, яке робітники зняли з моста, він продавав фірмі за зниженою ціною, чим завдав збитків державі на два мільйони гривень.

А вже в березні одному з керівників управління по будівництву, ремонту та реконструкції департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради вручили підозру в службовій недбалості. За версією слідчих, чиновник не зупинив роботи, хоча і мав сумніви в належній якості опор. Слідство вважає, що це завдало державі збитків в розмірі 6,5 мільйона гривень.