"Комісія не знайшла серйозних порушень". Кучер розповів про перевірку в інфекційній лікарні

Глава ХОДА обіцяє, що в закладі буде більше лікарів.

Чиновникам обладміністрації показали висновок про результати перевірки інфекційної лікарні співробітниками Міністерства охорони здоров'я.

Про це після сесії облради розповів голова ХОДА Олексій Кучер. За його словами, він бачив попередній акт, який не був підписаний, тому що один з перевіряючих поїхав раніше.

"Серйозних порушень з боку структурних підрозділів адміністрації не встановлено. Скоро ми побачимо остаточну редакцію, і всі зможуть її прочитати", — заявив Олексій Кучер.

У МОЗ обіцяли невдовзі оприлюднити результати перевірки. Інспекція вирушила до лікарні після того, як міністр отримав колективного листа лікарів інфекційної лікарні, в якому вони скаржилися на важкі умови праці, недостачу медикаментів для лікування хворих на коронавірус і відсутність взаєморозуміння з обласними чиновниками.

До цього власну перевірку провели в облдержадміністрації. Про її результати на сесії доповів заступник Кучера Тарас Пастух. За його словами, в діях головного лікаря були виявлені незначні порушення.

"Я не прихильник того, щоб шукати відьом в помилках головного лікаря, в помилках того чи іншого медпрацівника цієї установи", — розповів заступник голови ХОДА.

Сам голова ХОДА стверджує, що конфлікт з медиками "інфекційки", через який і приїжджала медична перевірка, вже залагоджено. За його даними, зараз в лікарні менше пацієнтів з коронавірусом — 168 осіб (недавно було більше 200), а незабаром контракт з лікарнею підпишуть нові медики, які виявили бажання там працювати. За словами Кучера, майже всі співробітники медустанови отримали надбавки до зарплати.

Зараз головний лікар закладу Павло Нартов лікується там від коронавирусу , голова Департаменту охорони здоров'я Вадим Іванніков знаходиться на лікарняному.

"Я знаю, що у нього боліло серце — мабуть, за медицину", — пожартував Олексій Кучер, у якого з Іванніковим також склалися напружені стосунки, губернатор навіть намагався його звільнити.

На сесії облради депутати проголосували за те, щоб виплатити кожному медику, який заразиться коронавірусом, компенсацію в розмірі 10 тисяч гривень. Гроші візьмуть з програми "Здоров'я Слобожанщини". Зараз на виплати потрібно більше двох мільйонів, депутати пообіцяли дати більше, якщо лікарі і далі будуть заражатися.