Колишній поліцейський допомагав збувати наркотики в Харкові

Дилери поширювали особливо небезпечну психотропну речовину — PVP-сіль.

Організатора групи та двох його спільників затримали.

Зловмисники розповсюджували PVP-сіль. Серед дилерів виявився колишній співробітник поліції. В учасників групи провели обшуки, вони збували наркотики в Харкові та Ізюмі. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

"Організував незаконний бізнес 34-річний харків'янин. В помічники взяв людей, раніше судимих ​​за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, а також — колишнього правоохоронця. Оголошення для клієнтів дилери розміщували на одному з телеграм-каналів, поширювали синтетичну психотропну речовину — PVP- сіль — шляхом закладок, оплату отримували готівкою при зустрічі або на банківську картку", — розповіли в поліції.

Поліцейські провели оперативні закупівлі та санкціоновані обшуки у фігурантів групи. У них виявили та вилучили марихуану, опій ацетильований, PVP-солі, 1,5 кілограма макової соломки, ампули з димедролом, метадон, пакети з насінням коноплі. Крім того, вилучили зброю, спецзасоби, банківські картки та готівку, автомобілі.

Відомості в поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Копи готують вручення підозри організатору і двом його спільникам: 33-річному чоловіку та 41-річній жінці. Їх затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. До суду подали клопотання про обрання запобіжного заходу. Організатору та учасникам групи загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.