Колишній голова Харківської РДА хоче повернутися в район

Юрій Раїна подав декларацію кандидата на голову Харківської РДА.

Юрій Раїна п'ять років керував Харківською районною державною адміністрацією, в минулому році очолив Краснокутську РДА. Тепер хоче повернутися назад.

Голова Краснокутської районної адміністрації Юрій Раїна хоче очолити Харківський район. Відповідну декларацію в якості кандидата на посаду голови Харківської районної державної адміністрації Раїна опублікував на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Юрію Раїну — 65 років. У 2005 році його призначили головою Коломацької районної державної адміністрації, він був радником голови Харківської обласної держадміністрації Ігоря Балути, кілька років керував Харківським заводом шампанських вин. З 2015 році очолював Харківську райдержадміністрацію, депутат Харківської райради від БПП "Солідарність". У квітні 2020 року президент Володимир Зеленський призначив Раїну головою Краснокутської РДА. 

Відзначимо, спецперевірку про виконання вимог закону "Про очищення влади" Раїна пройшов. 30 січня на сайті президента опублікували інформацію про її результати.

"... встановлено, що до Раїни Юрія Івановича, який перебував на посаді голови Харківської районної державної адміністрації Харківської області, не застосовуються заборони, визначені частиною третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", — сказано на сайті президента.

Згідно з декларацією, у 2020 році на посаді голови Харківської РДА  Раїна заробив 174 641 гривень, Краснокутської РДА — 260 216 гривень. Ще 95 266 гривень склала пенсія. Квартира в Харкові площею 87 квадратних метрів належить Ользі Раїні. Інша нерухомість, автомобілі та грошові активи в декларації не вказані.

Як писав KHARKIV Today, 17 липня 2020 року Верховна Рада України прийняла постанову  №3650 "Про створення та ліквідацію районів". У Харківській області замість 27 районів створили сім — Богодухівський, Ізюмський, Красноградський, Куп'янський, Лозівський, Харківський і Чугуївський.

До Харківського району увійшов Дергачівський, частина Нововодолазького району, міста обласного значення Харків і Люботин.