Коли почнеться будівництво метро на Одеську: офіційна інформація

Нові станції за стилістикою будуть схожі на станції метро "Наукова" і "Пролетарська".

Роботи з продовження Олексіївської лінії Харківського метрополітену обіцяють почати до кінця літа 2021 року.

Інформацію про це озвучив виконуючий обов'язки мера Харкова Ігор Терехов. Зараз йде процес відбору підрядника для ведення будівельних робіт.

"Локдаун вніс корективи в цю ситуацію не тільки у нас, всі банки працювали у віддаленому режимі. Сьогодні визначено FIDIC (разом з метро проводять тендер на ту організацію, яка буде здійснювати будівництво метрополітену). Сьогодні перший раунд відбувся з відбору учасників для будівництва метро. Залишилося кілька компаній, це найбільші компанії світового рівня, які будуть брати участь в тендері на будівництво метрополітену. Сьогодні ми вирівнюємо графік. Думаю, до літа, з огляду на всі процедури, якщо щось не трапиться знову, почнемо старт будівництва метрополітену. Максимум — вересень" , — сказав Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори мера в Харкові: чого чекає міськрада і коли планує передати документи до Києва

За його словами, є бажання "пришвидшити" здачу двох станцій метро Олексіївської лінії — "Одеської" і "Державінської". Раніше Терехов говорив, що роботи почнуться в 2020 році і триватимуть чотири роки.

Нагадаємо, на будівництво двох станцій Олексіївської лінії харківської підземки Європейський інвестиційний банк надасть 160 мільйонів євро Харкову в кредит. За ці гроші передбачається побудувати нову ділянку третьої лінії метро з двома станціями: "Державінська" і "Одеська", а також електродепо "Олексіївське" (потужністю 100 вагонів зі сполучною гілкою до третьої лінії метро). Також планується закупити новий рухомий склад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківському метро жінці дверима придавило голову

Влітку 2020 року Кабмін скоротив витрати на будівництво метро в Харкові. Кошти, надані міжнародними кредиторами, перерозподілили.