Хроніка коронавірусу в Україні: 113 випадків, у Тернопільській області помер чоловік

Нові випадки зафіксовані у Волинській, Запорізькій, Київській, Луганській, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій областях та Києві.

Із 113 випадків коронавірусу три — з летальним результатом, одна людина одужала і вже виписана з лікарні.

Станом на 10:00 25 березня в Україні лабораторно підтвердили 113 випадків коронавірусу. За останню добу новий китайський вірус виявили у 29 осіб,  — повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Нові випадки виявили у одного жителя Волинської області, двох — Запорізької, двох — Києва, сімох жителів Київської області, одного — Луганської, одного — Одеської, двох — Тернопільської і ще 13-ти жителів Чернівецької області.

Всього в Україні налічується 113 випадків коронавірусу: у Волинській, Донецькій, Луганській, Одеській і Черкаській областях — по одному випадку, в Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській (один летальний), Львівській — по два випадки, в Тернопільській — чотири, Івано-Франківській — п'ять (один летальний), Київській — 22 випадки, Києві — 31 і найбільша кількість хворих коронавірусом зафіксована в Чернівецькій області — 38 осіб (один випадок летальний).

Крім того, 24 березня в Тернопільській області помер 67-річний чоловік. Місцеві видання повідомляють, що він був на похороні, де був присутній священик — у нього пізніше було встановлено COVID-19.

З початку 2020 року до Центру громадського здоров'я України, який проводить дослідження на виявлення коронавірусу, надійшло 941 повідомлення про підозру на COVID-19. Станом на ранок 25 березня таких повідомлень — 185.

Відзначимо, станом на сьогоднішній день в світі налічується 424 048 підтверджених діагнозів коронавірусу, померли 18 947 чоловік, одужали — 109 145. Найбільша смертність через новий китайський вірус зареєстрована в Італії (6 820 померлих), Китаї (3 163) та Іспанії (2 991).

Як писав KHARKIV Today, в списку регіонів, де виявили коронавірус, більше немає Харківської області. Її виключили зі списку 22 березня. Ймовірно, це пов'язано з тим, що хвора коронавірусом дружина заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача Вікторія знаходиться в Києві. Незважаючи на те, що Вікторія Скоробагач живе в Харкові, із-за кордону вона повернулась до столиці. 

Нагадаємо, 23 березня стало відомо, що у Скоробагача підтвердили коронавірус. Позитивний результат показав тест на коронавірус, який прийшов із Німеччини. У Володимира Скоробагача діагностували пневмонію і госпіталізували в київську лікарню.