Хлопчик, який постраждав від вибуху в Чугуївському районі, збирав металобрухт

У дворі, де сталася трагедія, знайшли іржаві снаряди.

Через вибух 9-річний хлопчик позбувся кисті, правоохоронці не виключають, що вибухнув снаряд.

29 жовтня в селі Коробочкине (Чугуївський район) стався вибух, в результаті дитина отримала травми. За попередньою інформацією, 9-річний хлопчик знайшов снаряд і приніс його додому. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

"До цього моменту неповнолітній неодноразово приносив додому залізні і іржаві предмети. Хлопця госпіталізували до лікарні у важкому стані з пораненням кисті, обличчя і гомілки. В ході огляду місця події виявлено іржаві снаряди", — уточнили в прокуратурі.

Відомості про подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами), ч. 2 ст.15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК (закінчений замах на вбивство відносно малолітнього (з поміткою "нещасний випадок").

Нагадаємо, в поліції розповіли, що хлопчик грався у дворі і кинув невідомий предмет в паркан, він вибухнув. За інформацією копів, хлопчик росте в неповній сім'ї — без батька, його виховують мама і бабуся з дідусем.