Хліб, снопи пшениці та лампадки: в Харкові згадують загиблих в роки Голодомору

Сьогодні о 16:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання та акція "Запали свічку".

Заходи, присвячені пам'яті жертв голодоморів проходять кожну четверту суботу листопада.

Сьогодні, 28 листопада, День пам'яті жертв голодоморів 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. По всій Україні згадують загиблих в ці роки, а до меморіалів і пам'ятних місць приносять лампадки, хліб і снопи пшениці.

У Харкові відбулася Заупокійна Свята Літургія в Свято-Дмитрівському храмі, покладання квітів на Меморіалі жертвам Голодомору, панахида і молитва за упокій душ загиблих у Хреста пам'яті жертв голодомору в "Молодіжному парку" і Меморіальному парку на вулиці Академіка Павлова. Про це повідомляє "Правий сектор. Харківщина" в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День пам'яті жертв Голодомору 2020 у Харкові

"Людські втрати через надмірну смертність в Україні в результаті голоду в 1932-1934 роках становлять 3,9 мільйона чоловік, при цьому 1 мільйон з них — діти у віці до 10 років. Основну частину померлих від голоду складають селяни. Тільки за три місяці 1933 року в Харківській області, до складу якої в той час, крім районів нинішньої Харківської, входили також більшість Сумської, Полтавської та деякі райони Київської області, померло понад 600 тисяч осіб", — відзначили в "Правому секторі".

О 16:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання і старт акції "Запали свічку". Приєднатися до неї може кожен бажаючий. Потрібно запалити вдома свічку і поставити її на підвіконня.