Харкову і області дали більше 37 мільйонів на кисень для хворих коронавірусом

Гроші надійшли з державного бюджету.

Субвенцію отримали на подачу кисню в лікарнях, де лікують хворих коронавірусом.

23 жовтня голова Харківської ОДА Олексій Кучер підписав розпорядження про розподіл 37 мільйонів 271 тисячі 600 гривень субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на подачу кисню в лікарні, які лікують хворих коронавірусом. Документ опублікований на сайті Харківської ОДА.

"Головам районних державних адміністрацій в рамках повноважень направити субвенцію з державного бюджету на забезпечення подачі кисню ліжковому фонду закладів охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострим респіраторним захворюванням COVID-19. Рекомендувати органам місцевого самоврядування провести аналогічні заходи", — йдеться в розпорядженні .

Згідно з розпорядженням, до бюджету Харкова з цих грошей спрямують 18 мільйонів 635 тисяч 800 гривень, ще 29 тисяч 100 гривень піде до бюджету Вовчанського району. Ще 18 мільйонів 606 тисяч — до обласного бюджету, цими грошима буде розпоряджатися департамент охорони здоров'я Харківської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відкриють кінотеатри і дозволять тренування спортсменам

Нагадаємо, виступаючи у Верховній Раді, голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що вже до середини листопада до кисню планують підключити 50% ліжок для хворих коронавірусом, а до кінця року їх кількість становитиме 80%.

Як писав KHARKIV Today, на початку карантину в лікарнях регіону було 97 кисневих точок і 32 концентратори. Цю кількість збільшили до понад 700 кисневих точок і 90 концентраторів. У Харківській ОДА кажуть, що продовжують закупівлю, але є проблема з постачальниками.