"Харківзеленбуд" витратить на реконструкцію будівлі майже вісім мільйонів гривень

У приміщенні поставлять домофон, сигналізацію і кондиціонери.

На реконструкцію нежитлового приміщення підуть гроші з бюджету Харкова.

27 жовтня розпочався аукціон з тендерною пропозицією "Харківзеленбуду". Комунальне підприємство шукало того, хто реконструює нежитлове приміщення, передане йому в господарське відання. За роботи "Харківзеленбуд" готовий був віддати майже дев'ять мільйонів гривень. Свої пропозиції подали дві фірми — "Харківремсервіс" і "Реконструкція". Остання погодилася виконати роботи за меншу суму — 7 мільйонів 750 тисяч гривень і чекає на рішення замовника. Про це стало відомо з даних, опублікованих в системі державних закупівель ProZorro.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як виглядає харківський зоопарк через 50 місяців реконструкції

Відповідно до тендерної документації, в будівлі, зокрема, потрібно замінити трубопроводи каналізації, утеплити фасади, замінити віконні та дверні блоки, монтувати сигналізацію, встановити кондиціонери, замінити електропроводку, монтувати світильники, замінити підлогу —  постелити деревостружкові плити, а на них лінолеум, обшити стіни гіпсокартоном і поклеїти шпалери.

У реконструйованій будівлі повинні встановити твердопаливний котел, аудіодомофон, комплект кухонних меблів, поставити два дивани, десять крісел і 42 офісних крісла, 20 столів, серед них приставні й журнальні, 37 тумб, 18 шаф, в тому числі, для одягу та з полками.

Згідно з умовами договору, завершити роботи повинні до 31 грудня 2021 року.

Нагадаємо, "Харківзеленбуд" закупив рулонний газон для Саржиного яру в три рази дорожче ринкової вартості. Озеленення схилів там обійдеться в 1,71 мільйона гривень.