"Харківзеленбуд" купує "розумні" світильники за 3,5 мільйона гривень

Ліхтарі будуть створювати складні світлові ефекти.

Ліхтарі будуть створювати складні світлові ефекти.

Комунальне підприємство "Харківзеленбуд" купує мультимедійну мобільну конструкцію за 3 500 000 гривень. Це стало відомо з тендерної документації, опублікованій на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон відбувся 5 травня. Спочатку комунальне підприємство готове було заплатити фірмі-постачальнику 3 600 000 гривень. У торгах брали участь дві фірми — "Полтава Паритет" і "Урбан Лайт", які запропонували товар за 3 500 000 і 3 564 000 гривень відповідно. Переможцем стала перша, тепер вона чекає рішення від КП.

Згідно з документацією, мультимедійна мобільна конструкція буде представляти світловий екран з каркаса розміром 5160x4880 міліметрів. У каркасі розмістять сітку з оцинкованої сталі, яка буде направляти 52 стаціонарних світильника

Управляти світлодіодними модулями будуть за допомогою екранованого кабелю. Конструкція повинна вміти створювати складні ефекти з різних файлів.

"Конструкція встановлюється на плоскій поверхні. Має можливість демонстрації складних динамічних і статичних світлових ефектів (сценаріїв), запрограмованих за допомогою мультимедійного контролера. Конструкція виконана у вигляді несучого каркаса, декорованого стаціонарними світильниками з керованими світлодіодними RGB-модулями (пікселями) або еквівалентами ззовні", — пояснили в "Харківзеленбуді".

Висота конструкції складе 5160 міліметрів, ширина — 4880 міліметрів. Загальна вага конструкції з декором складе не більше 380 кілограмів. Встановлювати конструкцію будуть на поверхню за допомогою сталевих хомутів або анкерних болтів.

Всього в комплект конструкції увійдуть 52 стаціонарних світильники і стільки ж блоків і кабелів живлення, 11 мережевих комутаторів, один контролер системи піксельного ефекту і один каркас з сіткою з оцинкованої сталі.

У комунальному підприємстві зазначили: використовувати конструкцію будуть щодня і в усі сезони, тому вона повинна бути захищена від впливу сонця, вітру, опадів і витримувати від мінус 40 до плюс 50 градусів. Гарантійний термін на неї просять не менше 36 місяців. Поставити товар фірма повинна до 31 грудня 2020 року.