Харків'янка продавала підроблені довідки водіям

Незаконний бізнес організувала 69-річна жінка, до складу групи входили ще двоє людей.

Зловмисники продавали підроблені довідки про придатність керувати транспортними засобами без проходження медичного огляду.

У Харкові викрили групу, яка підробляла медичні довідки. Організувала незаконну схему 69-річна жінка. Трьом учасникам групи вручили підозру. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Слідчі встановили, що 69-річна жінка з допомогою корупційних зв'язків отримала персональні дані медичних працівників (імена, прізвища лікарів, молодшого медперсоналу, дані про завершення ними навчальних закладів, серії та номери дипломів).

Потім ці відомості внесла до службової документації і подала її для отримання ліцензії на відкриття лікарської практики. Зловмисники виготовили кілька підроблених кліше, якими запевняли медичні довідки. Документи продавали в лікарнях і автошколах, всього виготовили кілька сотень підробок.

"Правопорушники налагодили широку мережу збуту підроблених довідок в медичних закладах, автошколах, а також автопарках міста. Діяли зухвало, особливо не приховуючи факт торгівлі бланками медичних документів", — пояснили в поліції.

Обшуки у зловмисників провели 3 лютого. Вилучили готові до видачі клієнтам медичні довідки, незаповнені бланки, печатки, чорну бухгалтерію і гроші — 140 700 гривень, 26 911 доларів і 9640 євро.

Трьом учасникам групи вручили підозру за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років, з конфіскацією майна.

Як писав KHARKIV Today, харків'янин продавав росіянам підроблені українські документи.

Житель Харкова продавав росіянам пакети документів, на підставі яких їм видавали українські паспорти. В одному з епізодів житель Харкова пообіцяв громадянину Російської Федерації, вихідцю з республіки Північного Кавказу, отримати українське громадянство. Вартість послуги становила 5 тисяч гривень.