Харків'янин вирішив судитися з Кабміном через карантин

На думку позивача, карантинні заборони є протиправними і обмежують конституційні права.

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов про оскарження продовження карантину.

22 грудня харківський адвокат подав позов до Окружного адміністративного суду Києва до Кабінету міністрів України. Позивач просить суд скасувати постанову уряду про продовження карантину до 28 лютого 2021 року і встановлення додаткового обмеження з 8 по 25 січня 2021 року. Про це повідомили в прес-службі суду.

"На думку харків'янина, зазначеною постановою уряд протиправно встановив заборону окремих видів господарської діяльності та обмежив конституційні права жителів України на період карантину. Разом з позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якому позивач просить суд призупинити дію оскаржуваної постанови до вирішення справи по суті", — пояснили в Окружному адміністративному суді Києва.

У суді вирішують питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

На сайті Окружного адміністративного суду Києва зазначено, що відповідний позов до Кабінету міністрів подав Олексій Вац. На місцевих виборах цієї осені він балотувався в депутати Харківської міськради від "Слуги Народу", але не пройшов. У листопаді Олексій Вац вимагав у суді скасувати протокол про результати виборів до Харківської міськради і провести перевибори. Суд першої інстанції вимогу відхилив, Другий апеляційний адміністративний суд — частково підтримав. Повторні вибори судді дозволили не проводити, але протокол веліли переписати.