Харків'янин став першим заступником міністра освіти і науки

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України.

Микола Кизим працює директором Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку Національної академії наук України.

22 липня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про призначення на посаду першого заступника міністра освіти і науки харків'янина Миколи Кизима. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, Миколі Кизиму — 64 роки. У 1981 році закінчив Харківський інженерно-економічний інститут (спеціальність — економіка, організація машинобудівної промисловості), в 1984 —аспірантуру в цьому ж інституті. У 2001 році став доктором економічних наук, з 2005 року йому присудили вчене звання професор кафедри банківської справи.

Згідно з декларацією, в минулому році Кизим отримав 346 198 гривень в Науково-дослідному центрі. Робота в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця принесла 53 014 гривень, ще 122 503 гривень склала пенсія і 40 800 — довічна виплата за звання від НАК України.

Готівкою Кизим зберігає 43 000 доларів, його дружина — 34 000 доларів. Все майно — дві земельні ділянки і будинок у Зміївському районі, одна земельна ділянка і гараж в Харкові — належать дружині. Микола Кизим їздить на Honda Pilot 2008 року випуску, його дружина — на Mercedes-Benz ML-350 2008 року випуску.

Як писав KHARKIV Today,  харків'янина призначили заступником міністра юстиції

Помічник народного депутата від партії "Слуга народу" Дениса Германа (Дніпропетровська область), харків'янин Сергій Орлов став заступником міністра юстиції. У червні він подав відповідну декларацію в якості кандидата на цю посаду, в даний момент призначений. На сайті Мін'юсту зазначено, що Орлов — заступник міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.