Харків'янин незаконно заробляв на трансляції відео світових компаній

Заробіток житель Харкова отримував від реклами.

Жителю Харкова загрожує до шести років позбавлення волі за порушення авторського права.

У Харкові викрили 36-річного чоловіка, який порушував авторське право. Він незаконно ретранслював відеоконтент на власних веб-сайтах, а заробіток отримував від розміщення реклами. Про це повідомили в Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Слідчі встановили, що харків'янин створив і адміністрував кілька сайтів з відеоконтентом, права яких належать відомим світовим компаніям, в 2014 році. Під час обшуку у нього вдома правоохоронці знайшли і вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони.

"Під час попереднього огляду техніки отримані докази протиправної діяльності чоловіка, а саме доступи до сайтів і хостингів з відеоконтентом", — відзначили в кіберполіції.

Відносно харків'янина відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від трьох до шести років позбавлення волі. Суму збитків, завданих власникам авторського права, зараз встановлюють.

Як писав KHARKIV Today, 13 травня 2019 року вперше в Україні направили в суд обвинувальний акт за зйомку фільмів в кінотеатрах. Житель Кривого Рогу після зйомки продавав фільми піратських сайтів.