Харків'янин незаконно продавав сильнодіючі ліки через інтернет

"Провізор" відправляв ліки поштою, використовуючи підроблені документи.

Зловмисник може провести за ґратами до десяти років, у нього вдома вилучили пігулок на 3,5 мільйона гривень.

30-річного харків'янина викрили в незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів в особливо великому розмірі. Коли він відправляв замовлення покупцям, то використовував підроблені паспорти. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

За даними кіберполіції, в 2015 році зловмисник створив і адміністрував сайт, де продавав сильнодіючі ліки та інші медпрепарати. При цьому у нього не було відповідних дозволів. Він відправляв покупцям замовлення поштою.

Під час обшуку у харків'янина вилучили комп'ютерну техніку, банківські картки, гроші, автомобіль і понад 10 тисяч блістерів таблеток, загальною вартістю 3,5 мільйона гривень. Копи знайшли і п'ять паспортів громадян України, де було фото зловмисника, але анкетні дані відрізнялися. "Провізора" затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому оголосили про підозру за ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України (збут сильнодіючих лікарських засобів). Санкція статті передбачає ув'язнення на термін до десяти років.

Нагадаємо, за рік харків'яни продали фальсифікованих сильнодіючих препаратів на 15 мільйонів гривень.