Харків'янин не був спільником "луцького терориста"

Дмитра Михайленка звинувачують тільки в зберіганні зброї.

Слідчі не знайшли фактів, що підтверджують, що харків'янин був спільником терориста.

Харків'янина Дмитра Михайленка, якого вважали можливим спільником загарбника автобуса в Луцьку, судитимуть. Прокуратура передала обвинувальний акт до суду, там уже призначили дату підготовчого засідання.

В кінці липня цього року чоловіка затримали в Харкові, оскільки вважали, що він може бути спільником "луцького терориста". Вдома у Дмитра Михайленка виявили та вилучили зброю та вибухівку.

За підсумком досудового розслідування, чоловіка звинувачують тільки в незаконному зберіганні зброї. Зв'язків обвинуваченого з загарбником автобуса в Луцьку не знайшли. Про це KHARKIV Today повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Їх зв'язок з пересилання зброї розглядався, але таких фактів встановлено не було. Обвинувальний акт направлено до суду щодо самого факту зберігання у нього зброї", — пояснили в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд оштрафував постраждалих при захопленні "Укрпошти" в Харкові

Підготовче судове засідання щодо Дмитра Михайленка в Орджонікідзевському районному суді Харкова призначено на 17 грудня. Його звинувачують за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами).

Нагадаємо, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік з вибухівкою і зброєю захопив автобус з пасажирами. У ньому знаходилося близько 20 заручників. Свої вимоги терорист опублікував в Twitter. За словами голови МВС Арсена Авакова, у "луцького терориста" були спільники в Харкові. Увечері цього ж дня затримали Дмитра Михайленка як ймовірного посібника загарбника автобуса в Луцьку. У нього вдома знайшли зброю і боєприпаси. У суді Дмитро Михайленко заявляв, що він — не посібник терористів. Сам "луцький терорист" також заперечував те, що у нього є спільник з Харкова.