Харків'янин хоче стати заступником голови Державного бюро розслідувань

Анатолій Купрієнко подав декларацію кандидата на посаду заступника голови ДБР.

Співробітник СБУ в Харківській області може зайняти посаду в ДБР.

Харків'янин Анатолій Купрієнко хоче стати заступником голови Державного бюро розслідувань. Відповідну декларацію в якості кандидата на цю посаду він опублікував на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Згідно з декларацією, в минулому році Купрієнко заробив 260 432 гривень в Управлінні Служби безпеки України в Харківській області.

У дружини кандидата на посаду заступника голови ДБР є дві квартири в Харкові. Одну вона придбала в 2008 році за 299 288 гривень, другу — в 2017 році, її вартість складала 1 135 800 гривень. У минулому році Купрієнко купив "Богдан-211010" 2012 випуску за 100 000 гривень.

Нагадаємо, зараз виконує обов'язки голови Державного бюро розслідувань Олександр Соколов. Його перший заступник — Олександр Бабіков. Заступники на сайті ДБР не вказані.

Раніше, 27 грудня, президент Зеленський призначив  харків'янку Ірину Венедіктову тимчасово виконуючою обов'язки директора Державного бюро розслідувань. Однак 17 березня її  призначили Генпрокурором. 

Як писав KHARKIV Today, викладач Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Іван Мірошников  хоче стати  заступником голови Державного бюро розслідувань.