Харків'яни вимагають від Кернеса тести на коронавірус і побудувати лікарню, як в Китаї

На сайт харківського мера обрушилася хвиля петицій. Один заявник попросив протестувати харків'ян на коронавірус, другий — залучити китайців до будівництва лікарні в Харкові, а третій — присвятити мурал закриттю метро через карантин.

На сайт харківського мера обрушилася хвиля петицій. Один заявник попросив протестувати харків'ян на коронавірус, другий — залучити китайців до будівництва лікарні в Харкові, а третій — присвятити мурал закриттю метро через карантин.

Ці звернення опубліковані на сайті Харківської міськради 26 березня.

Так, Геннадія Кернеса просять добровільно протестувати 10-15 тисяч харків'ян на коронавірус.

"У нашій країні поки немає такого обмеження, як проведення тестів на СOVID-19 тільки для людей з важкою симптоматикою, тому ми можемо забезпечити проведення добровільного тестування населення. Краще витратити трохи тестів і всі вони виявляться негативними, ніж чекати, поки люди без симптомів COVID -19 будуть заражати групи ризику. Я за те, щоб хоча б 10-15 тисяч харків'ян в добровільному порядку за власним бажанням пройшли експрес-тести на коронавірус найближчим часом ", — вважає Ганна Кисельова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харькове появилось подозрение на коронавирус

Ще один харків'янин хоче, щоб мер попросив уряд Китаю до 15 квітня побудувати в Харкові лікарню на 1000 ліжок і поставити туди медобладнання і ліки. На його думку, так можна буде перемогти коронавірус.
"Китай в даний час — єдина країна, яка має людські ресурси, професійні ресурси, матеріальні ресурси, сучасні / швидкісні ресурси для припинення захворювання коронавірусом. У Китаю є святий і моральний обов'язок допомогти всім державам постраждалих від захворювання, яке народилося в Китаї", — написав автор звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків на карантині. Що подивитися, почитати і вивчити вдома

Із проханням присвятити мурал закриттю підземки до Кернеса звернувся інший харків'янин. Він вважає, що арт-об'єкт може прикрасити одну зі станцій або перехід Харківського метрополітену.

"Всі метрополітени України були повністю закриті на період карантину. У зв'язку з цим пропоную створити на одній зі станцій або переходів Харківського метрополітену мурал, присвячений загрозі поширення вірусного захворювання по планеті і опору людства цій епідемії сьогодні", — пояснив Станіслав Вахтін.

Нагадаємо, харківський міський голова розгляне звернення, якщо його підпишуть 5000 чоловік. Поки найбільше голосів набрала петиція про будівництво лікарні.