Харків'яни стали рідше викликати "ковідні" бригади швидкої допомоги

У нашому регіоні є 38 "ковідних" бригад.

У Харкові стало більше лікарень, де приймають хворих коронавірусом.

"Ковідні" бригади можуть везти своїх пацієнтів до тієї лікарні, яка до них ближче, і хворому не доводиться чекати своєї черги в автомобілі "швидкої". Про це KHARKIV Today повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

"Зараз навпаки кількість бригад потрібно зменшувати — кількість хворих зменшилась, логістика покращилася. Черг у приймальних відділеннях немає, везти до однієї лікарні не потрібно", — пояснив він.

Минулого місяця "ковідних" бригад стало більше саме через відкриття двох лікарень. За словами Забашти, зараз їх кількість збільшувати не потрібно, оскільки викликів надходить значно менше.

"У листопаді ми збільшили кількість бригад з 33 до 38. Тоді все наростало, а зараз помічаємо зменшення викликів. Другий тиждень їх на 40% менше", — уточнив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Улікарні невідкладної допомоги чекають, коли для прийому хворих коронавірусом відкриють залізничну лікарню на Залютино і госпіталь ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники будуть доставляти пацієнтів з COVID-19 до Харківської обласної лікарні

Нагадаємо, 30 листопада в Харківській області для хворих коронавірусом налічували 600 вільних "кисневих" ліжок. Навантаження на лікарні в останній тиждень листопада трохи знизилося.