Харків'яни підпільно виробляли тести на коронавірус

Через підприємців фейкові набори для тестування поставляли до лікувальних установ.

У документах на продукцію вказували легальні місця, де виробляють такі тести.

Цех з виробництва наборів для тестування на COVID-19 виявили в Харківській області. Набори для відбору і транспортування біологічного матеріалу для тестування на коронавірус виробляли незаконно. Про це повідомили в Державній фіскальній службі.

За їхніми даними, група харків'ян хотіла підзаробити і налагодила підпільне виробництво наборів для відбору біоматеріалу для тестування на коронавірус. Потім через підставних підприємців їх поставляли до лікувальних установ.

Щоб ввести покупців в оману, виробники фейкових тестів на коронавірус в супровідних документах на продукцію відзначали інші (легальні) місця її виготовлення.

"Згідно з попереднім висновком спеціаліста Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками виробництво наборів налагоджено з грубим порушенням правил і норм їх виготовлення", — пояснили фіскали.

Під час обшуку на місці незаконного виготовлення та зберігання продукції вилучили 200 тисяч готових наборів для тестування, а також сировину для виробництва близько 400 тисяч наборів для тестування на суму близько 12 мільйонів гривень.

Правоохоронці продовжують слідство і шукають людей, причетних до організації незаконного бізнесу.