Харків'яни 55 разів блокували транспорт

Поліція отримала 55 викликів про блокування транспорту і порушення тимчасових карантинних обмежень.

Третій день жорсткого карантину почався із блокування трамваїв через обмеження кількості пасажирів і биття скла.

Вранці, 20 березня, в Київське, Московське, Немишлянське, Слобідське, Холодногірське і Новобаварське відділення поліції надійшло 55 викликів про блокування транспорту харків'янами і порушення тимчасових обмежень у перевезенні пасажирів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції.

Поліцейські встановили, що лобове скло в трамваї розбив каменем невідомий на зупинці по вулиці Киргизькій, це сталося о 7:10 (Слобідський район, недалеко від вулиці Морозова). Після цього він зник. Ніхто не постраждав. Водій трамвая написав відповідну заяву, яку зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень Слобідського відділення поліції.

На трамвайні зупинки на проспектах Тракторобудівників та Московському, а також вулиці Амосова патрульні виїжджали за викликом про перешкоду руху транспорту. Крім того, в Київському, Московському і Новобаварському відділеннях поліції з'ясовують, чому в Харкові не дотримуються вимоги по обмеженню перевезення людей.

Відзначимо, на сьогоднішній день в Україні поліцейські склали 405 адміністративних протоколів і відкрили шість кримінальних проваджень про порушення правил карантину.

Найбільше порушень виявили в Дніпропетровській області (75 адмінпротоколів). На другому місці — Донецька область (62 протоколи), далі йдуть Київ (31 протокол), Запорізька область (25), Херсонська (21), Сумська (20), Чернівецька та Черкаська (по 18), Волинська (16), Вінницька ( 14), Львівська (12), Миколаївська (11), Кіровоградська (9), Рівненська та Чернігівська (по 7).

У Харківській області поки виявилося не так багато порушень: складено всього п'ять адмінпротоколів. Порушення помічені в Івано-Франківській, Полтавській та Одеській областях (по 4 протоколи), а також в Тернопільській і Житомирській (по два порушення). Тільки один протокол за порушення карантинного режиму склали в Хмельницькій області.

У поліції зазначили: кримінальні провадження за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України відкрили в Харківській області (3 факти), Волинській, Сумській і Дніпропетровській (по 1 факту).

Як писав KHARKIV Today, на третій день непрацюючого метро і недостатньої кількість наземного міського транспорту жителі міста почали бунтувати. Одночасно в декількох районах блокували рух і розбивали скло вагона.