Харків'ян штрафують за перехід дороги в недозволеному місці

Щодня на пішоходів-порушників складають від 50 до 100 адміністративних протоколів.

Половина адміністративних протоколів щодо пішоходів — штрафи.

У понеділок, 30 листопада, біля станції метро "Студентська" в Московському районі співробітники патрульної поліції штрафують пішоходів за перехід проїжджої частини в недозволеному місці. Про це повідомляють очевидці в соціальних мережах.

Як повідомив KHARKIV Today спікер патрульної поліції Дмитро Гайдук, подібні заходи в різних частинах міста — не новинка, адміністративні протоколи пішоходам поліцейські виписують щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На проблемних дорогах Харкова встановлять понад тисячу камер

"У день адміністративні протоколи складаємо приблизно на 50-100 осіб. Санкція — попередження або штраф у розмірі 51 гривні. Залежно від того, наскільки сильно пішохід порушив ПДР і наскільки сильно розкаявся", — зазначив Гайдук.

За його словами, якщо раніше пішохід ніколи не притягувався до адміністративної відповідальності, то, швидше за все, йому випишуть попередження. Але вже наступного разу це буде штраф. За добу кількість попереджень і штрафів приблизно однакова.

KHARKIV Today раніше писав про те, що вступили в силу зміни до правил дорожнього руху: що нового для водіїв, пасажирів та пішоходів