Харків'ян просять не кидати пляшки в каналізацію

Через сміття водостоки не можуть працювати як належить.

Під час сильних дощів в деяких будинках стали протікати внутрішньобудинкові системи зливової каналізації. Одна з причин — засміченість побутовим і будівельним сміттям.

За вихідні 180 жителів Харкова поскаржилися на протікання внутрішньобудинкових систем зливової каналізації. Виявилося, що більшість труб були забиті пластиковими та скляними пляшками. Про це повідомили в комунальному підприємстві "Харківводоканал".

Щодня в період дощів надходить понад 100 звернень про аварійні ситуації на внутрішньобудинкових системах зливової каналізації.

"Протікання зливової каналізації найчастіше відбувається з вини самих жителів, які кидають в водостоки різні предмети, а також побутове або будівельне сміття. Найчастіше від цього страждають мешканці верхніх поверхів", —  сказав начальник управління з обслуговування внутрішньобудинкових мереж "Харківводоканалу" Валерій Харлан.

Бригади прочищають системи і встановлюють нові сітки на даху. В "Харківводоканалі" просять харків'ян не засмічувати водостоки.

Як писав KHARKIV Today, "Харківводоканал" онлайн прийняв нові тарифи на воду і каналізацію.

26 травня комунальне підприємство "Харківводоканал" підвищило тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення до 18.60 гривень і 11.28 гривень відповідно. Рішення приймали онлайн — під час Zoom-конференції.

Через три дні мешканка Харкова звернулася до Президента України Володимира Зеленського зі скаргою на підвищення комунальним підприємством "Харківводоканал" тарифів, які почнуть діяти з 2021 року.