Харківську медакадемію приєднають до медичного університету

Документ про реорганізацію підписав Денис Шмигаль.

Харківську медичну академію післядипломної освіти шляхом реорганізації приєднають до Харківського медичного університету.

Розпорядження про реорганізацію ХМАПО 8 лютого підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Всі одержувачі освіти, а також інші особи, які навчаються у ХМАПО, продовжують навчання в Харківському національному медичному університеті", — сказано в документі.

Всі витрати, пов'язані з процесом реорганізації, повинен покрити державний бюджет і МОЗ.

ХМАПО існує 80 років.

"Академія є одним з найпотужніших в Україні вищих навчальних закладів, яка проводить всі види післядипломної освіти для лікарів України, країн СНД і далекого зарубіжжя. Академія — унікальний в Україні за своїм профілем вищий навчальний заклад післядипломної освіти, який готує фахівців за наступними напрямками: первинна спеціалізація (інтернатура) з 48 спеціальностей, вторинна спеціалізація з 70 спеціальностей, тематичне удосконалення, передатестаційна підготовка та стажування майже за всіма лікарськими спеціальностями", — сказано на офіційному сайті академії.

У ХМАПО працюють близько 140 професорів і 500 наукових співробітників, обов'язки ректора виконує Олександр Сердюк. В кінці січня голова Харківської облради приїжджав до ХМАПО, де ректор озвучував пропозицію щодо реорганізації — створити Слобожанський медичний університет, в структурі якого був би коледж, інститут і інтернатура.

До речі, одну з кафедр в Академії очолює колишній головний лікар онкоцентру Юрій Винник, якого у 2017 році затримали за отримання хабара в ХМАПО.