Харківському слідчому вручили підозру в приховуванні вбивства

Правоохоронцю загрожує до трьох років в'язниці.

Йдеться про вбивство, скоєне в 2013 році. Через деякий час зловмисники, чий злочин було приховано, зробили ще одне вбивство.

Слідчому Новобаварського відділу поліції ГУ НП в Харківській області повідомили про підозру в приховуванні умисного вбивства (ч. 1 ст. 396 КК України).

Як повідомляє прокуратура області, 8 листопада 2013 року на березі річки Уди (недалеко від залізничної станції "Нова Баварія") знайшли тіло чоловіка.

"Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За вищезазначеним фактом було розпочато кримінальне провадження", — йдеться в повідомленні прокуратури області.

Проведення досудового розслідування доручили слідчому Жовтневого РВ ХМУ УМВС в області, капітану поліції (на сьогоднішній день він очолює Новобаварський відділ поліції).

У прокуратурі розповіли, що слідчий, знаючи про насильницький характер смерті, вирішив приховати факт вбивства, внісши в ЄРДР недостовірну інформацію про закриття кримінального провадження. Копію документа він не відправив прокурору, а матеріали виробництва залишив в кабінеті.

"Перераховані дії слідчого привели до неприйняття необхідних заходів щодо ідентифікації осіб, які вчинили вбивство, і повторному вчиненню ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах (ч. 2, ст. 115 КК України)", — повідомляє прокуратура.

Були проведені обшуки в кабінеті слідчого і вилучені документи, що доводять факт злочину. Зараз вирішується питання про обрання для нього запобіжного заходу.

Якщо вина поліцейського буде доведена, йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв KHARKIV Today, біля річки Уди знайшли спалену дотла дівчину. Потім поліція затримала підозрюваних — ними виявилися раніше судимі 30-річний житель Пісочина і 27-річний харків'янин. Через деякий час вони ж зізналися в ще в одному вбивстві.