Харківському копу дали п'ять років тюрми за наїзд на 18-річну дівчину

Співробітник поліції ще може подати апеляцію на вирок суду.

Внаслідок ДТП 18-річна дівчина отримала групу інвалідності.

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винним колишнього оперуповноваженого сектору карного розшуку Орджонікідзевського райвідділу поліції в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження у потерпілої (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України), і призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом протягом трьох років. Про це в четвер, 19 листопада, повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Суд встановив, що ввечері, 2 вересня 2015 року, оперуповноважений порушив вимоги відразу двох пунктів Правил дорожнього руху України і наїхав на 18-річну дівчину, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один водій може бути причетний до аварії з пішоходами в центрі Харкова

Зокрема, колишній поліцейський порушив пункт 1.5 (дії або бездіяльність учасників дорожнього руху та інших осіб не повинні створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрожувати життю або здоров'ю громадян, завдавати матеріальних збитків) і пункт 18.1 (водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека) ПДР.

В результаті дівчина отримала численні тілесні ушкодження і відтак II групу інвалідності.

У колишнього поліцейського ще є час на оскарження вироку в апеляції.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харківській області зросла кількість ДТП із загиблими і постраждалими.