Харківському авіапідприємству хочуть списати мільярдні борги: готують законопроєкт

Віце-прем'єр-міністр Олег Уруський приїхав до Харкова з робочим візитом.

Кабмін готується підтримати Харківське державне авіаційне підприємство.

Про це під час робочого візиту до Харкова заявив віце-прем'єр-міністр Олег Уруський. 4 лютого він відвідав КБ ім. Морозова і "Турбоатом".

"Нещодавно у мене в Києві була нарада, яка стосувалася проблем, пов'язаних з Харківським авіаційним виробничим підприємством. Всі знають, що там кризова ситуація на сьогодні, але ми намітили ряд заходів, які, сподіваюся, зможуть істотно поліпшити ситуацію на заводі ,— сказав Уруський. —  Підготовлено проєкт закону про списання заборгованості ХДАВП, і ми на нараді це питання розглядали".

За останньою інформацією, загальний борг ХДАВП становить майже 4 мільярди гривень. Своїм співробітникам завод не виплатив майже 400 мільйонів гривень за останні шість років, протягом багатьох років не виплачують податки. Крім того, борг перед кредиторами становить майже мільярд гривень.

Нагадаємо, в червні, липні і грудні 2020 року співробітникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства виплатили частину боргів із зарплати в розмірі 11,5 мільйона гривень. Кошти на погашення заборгованості виділив державний концерн "Укроборонпром".

Також в "Укроборонпромі" пообіцяли авіазаводу державне оборонне замовлення на будівництво літаків Ан-74 і Ан-140.