Харківський зоопарк добудує вольєри для макак і оленів за 11 мільйонів гривень

Житло для японських макак, оленів і єнотовидних собак будує фірма "Трест "Житлобуд-1".

Під час будівництва вольєрів з'явилися "непередбачені обставини" і знадобилася закупівля додаткових послуг. Як пояснив замовник, змінювати підрядника не можна, тому послугу куплять у того ж.

Будівля з відкритим вольєром для японських макак і відкриті вольєри для оленів і єнотовидних собак в зоні "Далекий Схід" в Харківському зоопарку добудує фірма "Трест "Житлобуд-1" за 10 955 517,60 гривні. Відповідний тендер опублікований в системі державних закупівель ProZorro.

Закуповувати послугу будуть за переговорною процедурою. В обґрунтуванні Харківський зоопарк відзначив, що має право купити додаткові роботи у тієї ж фірми (за переговорною процедурою) протягом трьох років після укладення договору про закупівлю, якщо загальна вартість робіт не перевищує 50% ціни основного договору, який уклали за підсумками проведення тендеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський зоопарк засекретив ціни на будівництво океанаріуму

Основний договір з фірмою "Трест Житлобуд-1" уклали у вересні 2019 року, вартість — 33 мільйони гривень.

Замовник пояснив, що зараз додаткові роботи виникли через непередбачені обставини, проте які саме — невідомо.

"Додаткові роботи, які не вказані в початковому проєкті, але з'явилися через непередбачені обставини, є необхідними для виконання проєкту. Тож, на сьогодні виникла необхідність у зміні обсягів робіт", — пояснили в зоопарку.

Підрядник буде проводити аналогічні першому договору роботи. Іншого підрядника не запрошували, оскільки тільки "старий" підрядник може забезпечити сумісність інженерних рішень. До того ж, фірмою зоопарк задоволений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Игрунків у Харківському зоопарку переселили

"На сьогодні роботи фірмою "Трест "Житлобуд-1" ведуться на високому технічному та організаційному рівні, на об'єкті працює достатня кількість працівників, використовується сучасне обладнання, яке дозволяє виконувати роботи високими темпами", — зазначив замовник.

Відзначимо, для японських макак побудують зимовий вольєр з гарячим, холодним водопостачанням і каналізацією, а також додадуть три прибудови — літні вольєри (один вольєр для самих макак, два інших — для оленів і єнотовидних собак). Реконструкція зоопарку почалася в 2016 році.

Як писав KHARKIV Today, в грудні 2019 року на будівництво будівлі для японських макак і відкритих вольєрів для оленів і єнотовидних собак Харківська міськрада виділяла три мільйони гривень. Всього на реконструкцію зоопарку в 2020 році виділили 500 мільйонів гривень.