Харківський завод "Радіореле" не захотіли купувати за 200 мільйонів гривень

Призначено другий аукціон.

Другий аукціон призначений на кінець серпня, стартова ціна заводу знизиться в два рази.

21 липня мав пройти перший аукціон з продажу державного підприємства "Завод "Радіореле", розташованого по проспекту Гагаріна, 181, однак для участі в ньому не зареєструвалася жодна людина. Про це повідомили KHARKIV Today в прес-службі Фонду державного майна України.

"Перший аукціон не відбувся — не було жодного зареєстрованого учасника. Відповідно система "ProZorro. Продажі "автоматично призначає другий аукціон — зі зниженням стартової ціни на 50%", — пояснили в прес-службі.

Отже, у другому аукціоні стартова ціна заводу складе вже не 194 307 000 гривень, а 97 153 500. Якщо і цього разу не буде бажаючих купити завод, призначать третій аукціон.

"У цьому аукціоні початкова ціна також залишиться 97 153 500 гривень, але спочатку вона буде знижуватися, поки хтось з учасників торгів не виявить бажання придбати актив за такою вартістю. Далі ціна, по якій зниження було зупинено, вважається стартовою, і у всіх учасників є можливість позмагатися за об'єкт протягом одного раунду торгів. Однак ми сподіваємося, що цей об'єкт знайде свого інвестора ще під час другого аукціону", — зазначили у Фонді держмайна.

Переможцем стане той, хто запропонує найбільшу суму. Чи зареєструвався вже хтось на другий аукціон — невідомо. У Фонді держмайна про кількість учасників не повідомляють, посилаючись на правила системи ProZorro.

"Навіть якщо є зареєстровані учасники, ніхто не знає їх кількості безпосередньо до старту аукціону, а їх найменування взагалі стають відомими тільки після завершення торгів. Такий підхід виключає вплив на сам аукціон і на його учасників", — пояснили у Фонді.

Відзначимо, "Завод "Радіореле" виробляє комутаційну техніку (двостабільні, електромагнітні та електротеплові реле, реле контролю напруги). Історія заводу починається з 1920 року, коли почали працювати телеграфно-телефонні майстерні. Через 14 років їх перетворили в завод, який став випускати комутатори і телеграфну апаратуру.

Як писав KHARKIV Today, харківський завод "Радіореле" виставили на продаж, стартова ціна становила 194 307 000 гривень

У тендерній документації не приховують великий збиток — за перше півріччя 2020 року в доході "Радіореле" числиться 1,3 мільйона гривень зі знаком мінус. За словами директора підприємства Анатолія Донця, з початку війни на Донбасі погіршився ринок збуту, після цього було прийнято рішення про передачу заводу на приватизацію.