Харківський завод отримає держзамовлення на будівництво літаків

ХДАВП дали державне оборонне замовлення на 2021 рік.

В "Укроборонпромі" вирішують, як будуть погашати мільйонну заборгованість по зарплатах перед працівниками Харківського державного авіаційного виробничого підприємства та завантажувати підприємство.

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство отримає державне замовлення на будівництво літаків Ан-74 і Ан-140. Про це повідомив директор по роботі з активами і моніторингу державного оборонного замовлення підприємств-учасників "Укроборонпрому" Мустафа Найєм.

"Рік тому ніхто не вірив, що підприємство можна витягнути з ями. А сьогодні вже публічно оголошено, що завод отримає замовлення на будівництво нових Ан-74 і Ан-140", — написав Найєм на своїй сторінці Facebook.

За його словами, на сьогодні у ХДАВП утворився борг в розмірі 4 мільярдів гривень. З них половина — заборгованість перед державою, майже 400 мільйонів гривень - перед співробітниками (зарплати) і майже 800 мільйонів гривень — комерційні кредити. При цьому, в пресслужбі "Укроборонпрому" кажуть про менший борг по зарплатах.

"Як відомо, борги із зарплати на деяких підприємствах "Укроборонпрому" накопичувалися з 2012 року. Переважну частку займає борг перед співробітниками ХДАВП, яке було загнане в скрутне становище ще в 2000-х роках. Загальна сума боргу із зарплати на ХДАВП становить 239 мільйонів гривень", — сказано в повідомленні.

Рішення про фінансове оздоровлення ХДАВП взяли в грудні минулого року. 15 січня на нараді в "Укроборонпромі" розглянули питання про погашення заборгованості перед співробітниками ХДАВП і завантаженні підприємства шляхом формування державного оборонного замовлення на 2021 рік.

Як писав KHARKIV Today, 13 серпня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту до Харкова розповів, як збираються рятувати Харківський авіазавод. Рішення про фінансове оздоровлення ХДАВП прийняли в грудні минулого року. 15 січня на нараді в "Укроборонпромі" розглянули питання про погашення заборгованості перед співробітниками ХДАВП і завантаженні підприємства шляхом формування державного оборонного замовлення на 2021 рік.