Харківський суд наклав арешт на проросійські Telegram-канали

Суд заборонив "Резидент", "Легітимний", "Картель" і "Пліткарка".

Інтернет-провайдерів зобов'язали закрити доступ до Telegram-каналів, які Служба безпеки України викрила в дестабілізації ситуації в Україні на початку лютого.

23 лютого Київський районний суд Харкова прийняв рішення про блокування Telegram-каналів "Резидент", "Легітимний", "Картель" і "Пліткарка". Про це повідомили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

"Накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні Telegram-каналів: "Резидент","Легітимний","Картель" і"Пліткарка", шляхом зобов'язання Інтернет-провайдерів, операторів, провайдерів телекомунікацій, які здійснюють діяльність на території України, закрити до них доступ", — постановив суд.

Рішення суду передав Нацкомісії департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України 24 лютого. Рішення можуть оскаржити в Харківському апеляційному суді протягом п'яти днів з дня його оголошення. Суд зобов'язав виконати рішення негайно.

Відзначимо, вранці 25 лютого "Резидент" заявив про те, що Telegram-канали не будуть подавати апеляцію на "незаконне рішення Київського райсуду Харкова", який зобов'язав провайдерів заблокувати "Резидент", "Легітимний", "Картель" і "Пліткарка".

Як писав KHARKIV Today, 1 лютого співробітники Служби безпеки України викрили 12 телеграм-каналів, які розміщують пости, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Агентурну мережу створив так званий 85 Головний центр спеціальної служби Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ.

Це такі телеграм-канали: "Легітимний", "Резидент", "Картель", "Пліткарка", "Чорний квартал", "Політичний розклад", "Нетипове Запоріжжя", "Тремпель Харків", "Одеський фраєр", "Дніпро live"," "Миколаїв live","Херсон live" і "Кривий Ріг онлайн".