Харківський суд більше не відправляє повістки поштою: гроші закінчилися

Кореспонденцію будуть відправляти електронною поштою.

Державне казначейство не оплатило витрати суду.

Харківський окружний адміністративний суд тимчасово припинив відправляти поштову кореспонденцію з судових виробництв. Сюди відносяться судові повістки, копії судових рішень та інші повідомлення. Відповідне повідомлення вивісили в суді.

"Суд доводить до відома учасників судових проваджень про припинення державного фінансування відправки поштової кореспонденції, що пов'язано з непроплатою Державним казначейством України поточних витрат на забезпечення здійснення судочинства", — сказано в повідомленні.

Відвідувачам порекомендували при зверненні до суду вказувати всі засоби електронного зв'язку (офіційні адреси, адреси електронної пошти, номери телефонів власні та інших учасників справи) і використовувати сучасні способи для отримання повісток, повідомлень та іншої інформації з суду.

Тепер при подачі документів до суду потрібно надавати письмову згоду на відправлення судової повістки у вигляді SMS-повідомлень і вказувати свій номер телефону, процесуальні документи будуть відправляти на електронну пошту, але за відповідною заявою.

Отримати документи можна і через систему "Електронний суд", дізнатися дату призначення розгляду справи —- на сайті Харківського окружного адміністративного суду (Розділ "Громадянам", потім — Списки судових справ, призначених для розгляду).

Відзначимо, на сайті "Судова влада" зазначено, що в судах не вистачає коштів на Інтернет. Потрібно близько 10 мільйонів гривень.

"Адміністратор системи ДП "Інформаційні судові систем "позбавлений можливості розрахуватися зі своїми боргами перед "Укртелекомом", виплачувати зарплату співробітникам, гасити інші борги на суму неукладених судами договорів", —сказано на сайті.

З жовтня у держпідприємства "Інформаційні судові системи" заблоковані рахунки, в судах — знижена швидкість Інтернету і є загроза його повного відключення.

Як писав KHARKIV Today, голову Харківського окружного адмінсуду Ольгу Панченко спіймали під час передачі трьох тисяч доларів хабара. Слідчі встановили, що вона тиснула на одного з суддів, щоб той виніс потрібну постанову в адміністративній справі щодо земельного питання.