Харківський студент помер після поранення під час перестрілки в Дніпропетровській області

Юнак отримав вогнепальне поранення в голову.

Ростислав Мительський чотири дні перебував у комі, для нього шукали лікаря, який зміг би зробити операцію.

В ніч з 6 на 7 листопада студента третього курсу військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Ростислава Мительського поранили в голову в місті Першотравенськ (Дніпропетровська область). Він випадково опинився на місці перестрілки, повідомили в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

З 8 листопада Ростислав знаходився в комі третього ступеня в реанімації центральної міської лікарні Першотравенська. Його стан лікарі оцінювали як украй важкий. Хлопця не можна було транспортувати до обласної лікарні, тому чекали приїзду лікарів до міської.

Як повідомили в Головному управлінні Нацполіціі в Дніпропетровській області, причетних до стрілянини в Першотравенську (Дніпропетровська область) встановили. Ними виявилися двоє місцевих жителів — 27 і 37 років. Зараз встановлюють їх місцезнаходження.

Стрілянину вони влаштували біля одного з розважальних закладів. Під час розпивання алкоголю між чоловіками виникла бійка, після чого вони стали стріляти. В результаті постраждали чотири людини, серед них — харківський студент Ростислав Мительський.

Зловмисникам заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Також відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 п. 7, ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Відзначимо, Ростислав Мительський — майстер спорту з козацького двобою, призер чемпіонатів і кубків Світу та Європи, переможець всеукраїнських чемпіонатів і турнірів з кікбоксингу. Друзі Ростислава, які теж постраждали під час стрілянини, знаходяться у важкому стані. За словами їхнього тренера Валерія Вигонського, молоді люди — в комі.

"У них стан вкрай важкий. Вони знаходяться в комі, в реанімації — хто де. У Дена роздроблена нога, куля пошкодила шию і частину обличчя, у Костяна пробита легеня, кулі застрягли в обличчі і тулубі. Стан вкрай важкий. У Влада зламані ребра і зачеплені легені. Всі хлопці потребують допомоги", — цитує Вигонського "Днепр час"