Харківський "слуга народу" задекларував 200 000 доларів і мільйон гривень готівкою

Депутат-мажоритарник від "Слуг народу" Олександр Бакумов відзвітував про доходи за минулий рік.

У 2019 харківський мажоритарник Олександр Бакумов купив квартиру в Києві за 2,4 мільйона гривень і продав автомобіль за мільйон гривень.

"Слуга народу" відзвітував про доходи за минулий рік. Увечері 25 березня його декларація з'явилася на сайті Нацагентства з протидії корупції.

Згідно з документом, у Олександра Бакумова є житловий будинок в Харкові і квартира в Києві, яку він купив в серпні 2019 року за 2,4 мільйона гривень. Дружина нардепа — дочка заступника голови облради Володимира Скоробагача Карина Бакумова володіє нежитловим приміщенням в Харкові площею 782 кв. м. У нардепа спільно із дружиною є два авто — Mercedes-Benz GLE 250D 2017 року випуску і Porsche Macan 2015 року випуску.

Також Бакумов задекларував кабінетний рояль Gebr. Niendorf і двоє наручних годинників Ulysse Nardin. Дружина нардепа носить наручний годинник від Chopard і Rolex, останні коштують майже 335 тисяч гривень. Також у неї є шуба із натурального хутра, каблучка із дорогоцінними каменями і комплект біжутеріі із дорогоцінними каменями.

До обрання в ВР Бакумов працював проректором в Університеті внутрішніх справ, за що отримав в 2019 році майже 350 тисяч гривень. За роботу у Верховній Раді із вересня минулого року йому заплатили більше 190 тисяч гривень. Ще мільйон гривень він отримав від продажу авто Toyota Land Cruiser 150 2018 року випуску. Також "слуга народу" задекларував майже 24 тисячі гривень на навчання від партії. Влітку майбутніх нардепів вивозили до Трускавця "гризти" граніт науки.

Дружина Бакумова як підприємець заробила в минулому році понад 450 тисяч гривень. Ще 960 тисяч гривень вона отримала від продажу квартири в Харкові.

Готівкою "слуга народу" зберігає 1 мільйон 200 тисяч гривень і 245 тисяч доларів. На банківському рахунку у Бакумова понад 66 тисяч гривень. Дружина Бакумова зберігає готівкою 77 тисяч доларів і 170 тисяч гривень. У банку у неї є майже 50 тисяч гривень і 130 доларів.