Харківській області не дозволяють послабити карантин

Карантин не можна пом'якшити через велику кількість нових хворих.

Один з показників, потрібних для послаблення карантину в нашому регіоні майже в 3,5 раза перевищує норму.

Станом на 11 вересня, Харківська область не може пом'якшити карантинні обмеження. Критерій виявлення нових випадків захворювання з кожним днем ​​зростає і майже в 3,5 раза перевищує норму. За останні два тижні в нашому регіоні 138,4 нових випадка COVID-19 на 100 тисяч чоловік. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Інші два показники, потрібні для послаблення карантину, в нашому регіоні не виходять за межі норми. За останні сім днів охоплення тестуванням жителів Харківської області склало 95,9 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок першої хвилі, їх в нашому регіоні 2068, за п'ять днів — теж не перевищена (з 6 по 10 вересня менше 50%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області підтвердили понад 12 тисяч випадків коронавірусу 

Крім Харківської області, не можна пом'якшити карантин в 17 регіонах. Це — Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Нагадаємо, з 14 вересня в Харківській області вступить в силу нове епідемічне зонування. Великобурлуцький район залишиться в "червоній" зоні карантину, Харків — в "помаранчевій".