Харківський інтернет-шахрай виманив у довірливих українців 100 тисяч гривень

Чоловік "продавав" через інтернет будівельні і побутові інструменти. Після того, як покупці перераховували передоплату за товар, продавець змінював номер телефону.

Чоловік "продавав" через інтернет будівельні і побутові інструменти.

У Харківській області кіберполіції викрила 44-річного харків'янина, який обдурив 66 довірливих українців. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

За версією слідства, зловмисник створив сайт з продажу будівельних і побутових інструментів. Доставку товару обіцяв покупцям тільки після передоплати. Однак, ні товару, ні своїх грошей покупці вже не бачили.

"Після отримання коштів від потерпілих зловмисник не відповідав на телефонні дзвінки і міняв номер телефону в оголошенні. Також відомо, що чоловік здійснював реальну торгівлю будівельними інструментами на одному з ринків Харкова", — розповіли в поліції.

Правоохоронцям відомо про 66 постраждалих по всій Україні. Вони перерахували за товари, які так і не отримали, понад 100 тисяч гривень.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України і провели обшуки вдома та на роботі у зловмисника.

Зараз вирішується питання про повідомлення зловмисникові про підозру у вчиненні злочинів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Досудове розслідування триває.