Харківський фармзавод "Біолік" не подав документів на реєстрацію вакцини

Крім заяви фармзаводу МОЗ не отримало ніяких документів.

У Міністерстві охорони здоров'я не розглядають варіанти покупки російської вакцини "Супутник V".

Харківський фармацевтичний завод "Біолік" не подав реєстраційну форму та інші документи для реєстрації російської вакцини від коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я України отримало тільки заяву "Біолік". Про це пише "Страна" з посиланням на міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"У нас є подана 6 січня заява українською компанією "Біолік" на реєстрацію. Але крім цього — ні реєстраційної форми, ні інших необхідних документів вони досі не подали. Є тільки один папірець під назвою "Заява на реєстрацію", — зазначив Степанов .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий харківський завод готується виробляти вакцину від коронавірусу: вже йдуть будівельні роботи

За його словами, зараз в переліку вакцин, які поступово будуть надходити до України, російської вакцини немає і, ймовірно, не буде. Це пов'язано з недовірою до неї, оскільки немає відповідних підтверджуючих документів, зокрема дозволу на проведення випробувань третьої фази.

"Бразильське Національне агентство з санітарного нагляду (Anvisa) відхилило запит на схвалення використання російського препарату "Супутник V" в екстрених випадках. Аргументувавши свою відмову тим, що вакцина не відповідає мінімальним критеріям, зокрема відсутні дозволи на проведення клінічних випробувань третьої фази, а також через питання, пов'язані з належною виробничою практикою. Ми не бачили проміжних результатів клінічних досліджень. Ми не бачимо досліджень на безпеку в тому вигляді, в якому їх публікують інші виробники", — пояснив Степанов.

Як писав KHARKIV Today, 2 січня Віктор Медведчук оприлюднив документи, де харківська компанія просить Міністерство охорони здоров'я України дозволити реєстрацію російської вакцини "Супутник V". Виробництво вакцини обіцяли запустити на початку 2021 року. Однак сама компанія деякий час мовчала про свій намір. 6 січня на сайті "Біолік" опублікували текст заяви про реєстрацію російської вакцини.