Харківський адвокат хоче стати заступником голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Документи від бажаючих обійняти посаду приймають до середини лютого.

Харків'янин Руслан Пронін хоче зайняти крісло заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

8 лютого кандидат на посаду подав декларацію про доходи. Документ опублікований на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Згідно з фінансовим звітом Руслана Проніна, в минулому році він працював помічником судді Вищого антикорупційного суду, він має ліцензію адвоката.

Кандидат на посаду задекларував половину будинку площею 124,4 квадратних метра і третину квартири в Харкові площею 64,4 квадратних метра. Руслан Пронін має право користуватися 8 сотками землі в Харкові, з листопада 2019 року він орендує квартиру в Києві. Крім того, володіє Chevrolet Aveo 2006 року випуску і має право користуватися Kia Cerato 2007 року випуску.

У минулому році Руслан Пронін заробив 705 тисяч гривень у Вищому антикорупційному суді. У попередній декларації він вказував, що працює помічником судді управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати.

Кандидат на посаду заступника голови САП задекларував 15 300 доларів готівкою і більше 22 тисяч гривень на банківських рахунках.

Відзначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура 25 січня оголосила конкурс на посади, зокрема, заступника голови САП. Документи від кандидатів приймають до 15 лютого.

Нагадаємо, в кінці серпня минулого року звільнився голова САП Назар Холодницький.