Харківським перевізникам за два тижні виписали 87 протоколів за порушення карантину

Новий керівник обласної "Укртрансбезпеки" зазначив, що 87 актів — це небагато.

За словами Олександра Гринюка, багато перевізників дотримуються карантинних правил.

За останні два тижні інспектори Державної служби з безпеки на транспорті склали 87 актів за порушення правил карантину перевізниками. Про це в п'ятницю, 4 вересня, повідомив керівник обласної "Укртрансбезпеки" Олександр Гринюк.

"Дуже багато порушень маскового режиму, коли водій їздить без маски. На другому місці — перевезення пасажирів, які стоять — тобто їх кількість в салоні транспортного засобу більше допустимої норми. І на третьому місці — водії не забезпечують санітарну обробку транспортного засобу між рейсами", — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Критерій для послаблення карантину в Харківській області перевищений в три рази

Гринюк нагадав, що після кожного зворотного рейсу в області повинна проходити санітарна обробка салону.

"Ми все оформляємо, робимо припис на перевізника в разі порушення. Якщо перевізник не усуває їх, ми повідомляємо замовнику маршруту — наприклад, в обласну адміністрацію, вимагаємо, щоб з такими перевізниками розривали договір, тому що вони порушують умови договору при карантині", — розповів Гринюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 44% харків'ян виступили за жорсткий карантин в разі другої хвилі коронавірусу

На його погляд, 87 актів за два тижні — це небагато. При цьому Гринюк зазначив, що багато перевізників дотримуються карантинних правил.

"Ми вчора збирали перевізників міста Харкова та області. Я повідомив їм, що ми будемо перевіряти щодня дотримання ними карантинних правил. Давайте через тиждень подивимося на результат цієї зустрічі", — повідомив голова обласної "Укртрансбезпеки".

KHARKIV Today раніше писав, що один район Харківської області віднесли до "червоної" зони карантину: що це значить.