Харківським патрульним загрожує до десяти років в'язниці за отримання хабара через мобільний додаток

Жінка-водій перерахувала патрульним дві тисячі гривень хабара.

Водійка не мала при собі готівки, патрульні запропонували їй відправити хабар на банківську картку.

28-річному старшому лейтенанту і 25-річній сержанту поліції повідомили про підозру в отриманні хабара від водія Nisan X-Trail. Патрульні зажадали дві тисячі гривень хабара в обмін на непритягнення до адміністративної відповідальності,  — повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі встановили, що 21 січня в Харкові жінка-водій Nisan X-Trail не впоралася з керуванням і вилетіла в кювет, в результаті чого пошкодила автомобіль. Потім вона викликала поліцейських. Патрульні, які приїхали на місце пригоди, повідомили жінці, що складуть відносно неї адміністративний протокол і позбавлять права керувати авто. Однак розповісти деталі вони запропонували в службовій машині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попался на взятке: подполковник полиции выбрасывал деньги в окно

Потім патрульні змусили жінку перерахувати на картку одного з них грошову винагороду за вирішення питання. Після отримання грошей вони написали рапорт, де вказали: прибувши на місце, ніяких слідів ДТП не виявили, а сама заявниця на телефонні дзвінки не відповідає.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Патрульним загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

Як писав KHARKIV Today, под Харьковом копы требовали 1000 долларов.

Двох старших оперуповноважених Люботинського відділу поліції затримали "на гарячому" під час отримання хабара в розмірі 1000 доларів.

До поліцейських звернулася жінка і її син, які поскаржилися на те, що співробітники поліції вимагали гроші за уникнення кримінальної відповідальності за фактом можливої причетності сина до крадіжки.