Харківським чиновникам відремонтують дах

На реконструкцію Будинку рад планують витратити 12 мільйонів гривень.

У будівлі відреставрують покрівлю та систему опалення. Там розташовані приміщення, які використовують структурні підрозділи Харківської ОДА, Харківської облради і Харківської міськради.

Обласне комунальне виробничо-експлуатаційне підприємство "Держпром" уклав договір з фірмою "Авега" по ремонту Будинку рад по вул Сумській, 64 вартістю 11 мільйонів 757 тисяч гривень. Дані опубліковані в електронній системі державних закупівель ProZorro, передає Харківський антикорупційний центр.

"Мова йде про реставраційні роботи покрівлі та системи опалення в будівлі, де розташовані приміщення, які використовують структурні підрозділи Харківської ОДА, Харківської облради і Харківської міськради. Зокрема, планується замінити систему опалення у великій і малій залах. Єдиним конкурентом переможців була фірма "Фасад -Сервис". Ця фірма фігурувала в кількох кримінальних виробництвах. Зокрема, правоохоронці передали до суду справу за обвинуваченням посадових осіб "Фасад-Сервісу" в привласненні понад семи мільйонів гривень", — пояснили антикорупціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківському зоопарку побудують кафе за 54 мільйони гривень

За даними ХАЦ, директор і засновник фірми "Авега" — Сергій Цомах. Ця фірма активно отримувала підряди від Харківської міськради на ремонт лікарень та установ, підпорядкованих департаменту культури.

Раніше KHARKIV Today писав, що в Харкові відремонтують відділення поліції за 1,2 мільйона гривень. До кінця року планується відремонтувати частину фасаду — оновити штукатурку і замінити цоколь.