Харківських студентів кличуть допомогти пенсіонерам під час карантину

У разі необхідності студенти будуть приносити продукти і ліки.

Студрада збирає людей, які в будь-який момент прийдуть на допомогу.

Харківська обласна студентська рада просить Харківський антикризовий штаб і студентів-волонтерів в період карантину допомагати людям, які знаходяться в зоні ризику зараження коронавірусом — пенсіонерам і людям із важкими патологіями. Про це повідомив голова Харківської обласної студради Віктор Шапошник.

Зокрема, волонтери будуть закуповувати продукти і ліки, а потім доставлятимуть їх пенсіонерам, живуть в Харкові, та іншим людям, які перебувають у зоні ризику зараження коронавірусом.

"Зараз ми збираємо тільки людей, які в будь-який момент зможуть допомогти людям пенсійного віку, людям в зоні ризику зараження. На даний момент ми не збираємо ніякі засоби і продукти. Тільки формуємо список людей, які побажають допомогти із купівлею і доставкою", — розповів KHARKIV Today голова Харківської обласної студради Віктор Шапошник.

Про набір волонтерів оголосили тільки вчора. Поки бажаючих відгукнулося небагато. За словами Шапошника, це пов'язано з тим, що багато студентів роз'їхалися по домівках на час карантину, частина — побоюється заразитися коронавірусом.

Де візьмуть гроші на покупки і скільки необхідно, поки не відомо, оскільки епідситуація в Харкові зараз спокійна, а список тих, хто готовий допомогти складають на всякий випадок.

Голів студентських рад вузів просять зв'язатися із секретарем Харківської обласної студентської ради Катериною за телефоном (093) 245-92-42 і передати список бажаючих приєднатися до ініціативи.

Як писав KHARKIV Today, 16 березня в Харкові створили антикризовий штаб.

16 березня президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу, щоб вони допомогли подолати поширення коронавірусу. За підсумками зустрічі в Харкові антикризовий штаб по боротьбі з коронавірусом в Харкові очолив власник корпорації DCH Олександр Ярославський. Крім нього, в штаб увійшли міський голова Геннадій Кернес і голова ХОДА Олексій Кучер.