Харківські рятувальники тестують новий автопідйомник

Техніка може піднімати рятувальників на висоту 55 метрів, автомобіль вміщує 4 тонни води.

Техніка може піднімати рятувальників на висоту 55 метрів, автомобіль вміщує 4 тонни води.

На вулицях Харкова підйомний гідравлічний пожежний автомобіль китайського виробництва тестують з понеділка. Про це KHARKIV Today повідомив помічник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

"У нас в місті вже є автопідйомник 50-метровий, а цей може підніматися на 50-55 метрів. Пройшли люди навчання спеціально, курси — 2,5 або 3 місяці, приступили до тестування на практиці. Вони дивляться, що, де і як треба застосувати. Об'їжджаємо — де нічого не заважає виконувати свою функцію, а де будемо вносити пропозиції щодо обрізки дерев, стоянок автомобілів", — розповів Лупандін.

За його словами, маса машини — 40 тонн, на платформі вміщається 4 тонни води. Після тестування житлових будинків перейдуть до більш великих об'єктів.

"Вибрали в кожному районі по два житлових будинки. Це висотні будинки, мінімум 16-поверхові, потім будуть ще промислові підприємства та інші об'єкти. Скажімо, Оперний театр або "Турбоатом", там є цехи з великими площами", — уточнив помічник начальника ГУ ДСНС в Харківській області.