Харківські поліцейські виписали штрафи 129 порушникам режиму самоізоляції

Більша частина із 411 протоколів стосувалася людей, які відмовилися від самоізоляції.

Більша частина із 411 протоколів стосувалася людей, які відмовилися від самоізоляції.

За весь період карантину в нашому регіоні поліцейські склали 129 протоколів на порушників самоізоляції, їм загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу. Про це повідомили в Нацполіціі Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області виписали перший штраф за прогулянку без маски

"Більшість порушень стосувалася ігнорування громадянами карантинних правил самоізоляції. Стосовно людей, які повернулися в країну і відмовилися від обсервації, складено протоколи про адміністративні правопорушення", — пояснили в Нацполіціі Харківської області.

За даними поліції, 184 адмінпротоколи склали на співробітників підприємств, установ і організацій. Ще 75 порушень виявили серед керівників торгових закладів харчування. 10 адміністративних протоколів поліцейські склали на перевізників, 13 — на керівників підприємств, установ і організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворого-втікача з коронавірусом із харківської інфекційної лікарні знайшли і повернули на лікування

Всього поліцейські склали 411 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а якщо порушник — посадова особа, то йому доведеться заплатити від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийме суд.