Харківські нардепи ініціювали звільнення віце-прем'єр-міністра

Народні депутати вважають, що Уруський не вирішив питання заборгованості із виплат зарплат.

Серед ініціаторів звільнення Олега Уруського — четверо нардепів з Харківської області.

Віце-прем'єр-міністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського хочуть звільнити через "незадовільну діяльність" на посаді. Відповідний проєкт постанови подали 3 лютого до Верховної Ради.

Ініціаторами проєкту постанови виступили 32 народних депутата, зокрема четверо з Харківської області — Микола Кириченко, Андрій Одарченко, Дмитро Микиша і Вікторія Кінзбурська.

У проєкті постанови нардепи зазначають, що міністр, крім керівництва Міністерством, повинен формувати державну політику у відповідних сферах і контролювати її реалізацію центральними органами виконавчої влади. Однак за час перебування Уруського на посаді, показники діяльності в стратегічних галузях промисловості погіршилися, невирішеними залишаються питання з виплатою зарплати, на їхню думку.

"Міністр не тільки не продемонстрував успіхів і реформаторського підходу, але і поглибив кризу в уже існуючих проблемних галузях. Продовжують існувати гострі проблеми з невиплатою заробітної плати співробітникам галузі, занепадом підприємств через недостатнє фінансування", — сказано в проєкті постанови.

Нардепи дійшли думки, що міністр незадовільно забезпечує формування та реалізацію державної політики.

Відзначимо, 5 лютого проєкт постанови надали на розгляд комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку та комітету з питань антикорупційної політики.

Нагадаємо, Олега Уруського призначили на посаду віце-прем'єр-міністра, міністра з питань стратегічних галузей промисловості України 16 липня 2020 року.

Через місяць Уруський разом з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем  приїхали до Харківського державного авіаційно-промислового підприємства. Тоді заявили, що погасити мільйонні борги перед співробітниками з держбюджету не можна.

4 лютого 2021 року Уруський знову приїждав  до Харкова. Міністр повідомив про підготовлений законопроєкт щодо списання заборгованості ХДАВП.