Харківські націоналісти прийшли до Фельдмана

Активісти запалили фаєри під офісом нардепа. Акція тривала приблизно 15 хвилин.

Напередодні річниці Голодомору активісти попросили Олександра Фельдмана не встановлювати рекламу, яка "знущається над історичною пам'яттю".

У п'ятницю, 27 листопада, представники патріотичних організацій прийшли до будівлі галереї "АВЕК", яка розташована на вулиці Сумській, 70, щоб висловити своє невдоволення діями нардепа Олександра Фельдмана, який раніше встановив табличку з написом "Фельдман екопарк" поруч з Меморіалом жертвам Голодомору в Дергачівському районі. Про це повідомляє кореспондент KHARKIV Today c місця подій.

В акції взяли участь майже 50 осіб. Вони вигукували патріотичні гасла, співали українські пісні і запалили фаєри.

"Сьогодні ми прийшли на цю акцію — "Фрайкор","Правий сектор" і "Союз ветеранів АТО", щоб показати позицію патріотичної громадськості. Показати, що ми проти того, що Фельдман виставив рекламу свою поруч з Меморіалом жертвам Голодомору і прибирати її не надто хоче, прислухатися до громадськості не хоче. Він висувався на мерське крісло від "ОПЗЖ" — проросійських колабораціоністів. І ми бачимо осквернення українських цінностей. Тому ми, звичайно, сьогодні прийшли показати свою позицію. Закон ніяк не порушували. Сподіваюся, Фельдман до нас прислухається", — сказав керівник "Фрайкору" Георгій Тарасенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тріумф людини: в Харкові відкрилася унікальна виставка

Активісти також зайшли всередину будівлі і повісили на стіні звернення до Олександра Фельдмана, в якому закликали не розміщувати рекламу, яка "знущається над історичною пам'яттю".

"Також ми повісили портрети організаторів Голодомору в Україні. Щоб він з ними ознайомився", — зазначив Тарасенко.

Акція тривала не більше 15 хвилин.

У свою чергу, прессекретар "Фельдман екопарку" Олексій Костюченко повідомив KHARKIV Today, що напис, про який говорять активісти, перенесли ще в середу, 25 листопада, у другій половині дня.

"Його перенесли ближче до Білгородського шосе, безпосередньо до входу в "Долину альпак". Там, де вона була до цього, зараз напис "Запали cвічку", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єра фільму про Голодомор, який знімали в Харкові, відбудеться цієї суботи (Відео)

Костюченко відзначив, що напис перенесли після прохання Українського інституту національної пам'яті

Нагадаємо, поруч з пам'ятником Голодомору в Харківській області народний депутат поселив тварин. У 100 метрах від Меморіального комплексу встановили літери "Фельдман екопарк". 6 листопада група невідомих людей прибрала цей напис. Його відновили 12 листопада.