Харківські мобільні бригади поїдуть до Києва вчитися вакцинувати від коронавірусу

Дві мобільні бригади навчать робити щеплення вакцинами різних виробників.

Мобільні бригади, які будуть вакцинувати від коронавірусу, складаються з двох лікарів, трьох медсестер і водія.

Дві харківські бригади медиків поїдуть до Києва, щоб навчитися вводити вакцини Pfizer і AstraZeneca. Перша бригада поїде на навчання наприкінці лютого, друга — на початку березня. Потім вони поділяться досвідом з колегами. Для мобільних бригад у складі двох лікарів, трьох медсестер і водія є десять автомобілів. Про це повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

У Харкові створили 34 пункти для добровільної вакцинації, є обладнання для "ланцюжка холоду", щоб зберегти вакцину при перевезенні.

Щотижня в місті буде збиратися комісія, яка дає матеріальну допомогу перехворілим коронавірусом співробітникам сфер медицини, освіти і комунальних служб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янам розповіли, як отримати матеріальну допомогу на лікування коронавірусу

Минулого тижня у 716 харків'ян діагностували коронавірус. Зараз в лікарнях знаходяться 166 хворих. Всього в лікарнях Харкова зайнято 44,6% ліжок для хворих коронавірусом.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні не стартувала обіцяна вакцинація. Цього дня подали на реєстрацію вакцину AstraZeneca, розроблену Оксфордським університетом та однойменною британсько-шведською компанією. Очікується, що перші мінімум 500 тисяч доз вакцини прибудуть до України в лютому 2021 року. Вакцину AstraZeneca використовують в 41 країні.

Поставка американо-німецької вакцини Pfizer, запланована на 9 лютого, не почалася. За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, в останній момент виробник змінив умови договору.