Харківські лікарі борються за життя підлітка з COVID-19. У Центрі плазми пропонують допомогти хлопцю

Для купівлі медичних препаратів потрібно 150 000 гривень.

Сім'я Микити Череваня з Пісочина просить небайдужих про допомогу в купівлі ліків для порятунку життя дитини.

У реанімацію дитячої інфекційної лікарні Харкова у тяжкому стані перебуває 14-річний Микита Черевань з підтвердженим COVID-19. Крім коронавірусу, у хлопця є супутні діагнози. До Харківського обласного центру заготівлі та переробки плазми "Харків-Плазма" звернулися батьки Микити з проханням про допомогу.

"Вражені серце, печінка і нирки. Лікарі щосили борються за його життя. Але посилений тромбоз легенів і відмирання головного мозку може в будь-який момент перервати життя Микити", — повідомили в Центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ятеро жителів Харківської області померли від коронавірусу

Для його порятунку потрібні дорогі ліки. На них сім'я вже витратила більше сотні тисяч гривень. 150 000 гривень ще належить зібрати.

"Якщо у когось є можливість прийти до нас і здати плазму крові для Микити (залишивши компенсацію за донацію в його ящику). І ми, і сім'я дитини будемо безмежно вдячні", — повідомили в Центрі.

Кожна людина може стати донором плазми, за що отримає близько 300 гривень на руки. Будь-яку суму з цих грошей харків'яни можуть залишити в спеціальному боксі в Центрі плазми. Як повідомила KHARKIV Today директор Центру плазми, бокс вже встановили та опечатали. Раніше тут змогли зібрати необхідну суму на лікування сина харківського нацгвардійця — Діми Постоялка. Це була аналогічна сума 150 000 гривень. У Центрі сподіваються, що зможуть допомогти і цій дитині.

KHARKIV Today раніше писав про те, що як жителям Харківської області повернути гроші за лікування коронавірусу вдома.